Postai küldemények miatt lőttek le egy biztonsági őrt

2005.01.11. 9:26

Hasba lőtték egy érdi banknál a biztonsági őrt a rablók, azonban, mint utóbb kiderült, nem a pénzeszsákot, hanem a postai küldeményeket vitték el. A meglőtt őrt súlyos állapotban szállították kórházba a mentők. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság és Group 4 Falck biztonsági cég egy-egy millió forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek.

Fegyveresek raboltak ki egy pénzszállító autót kedd reggel Érden. A három álarcos, fegyveres támadó a Budai úton, a K & H bankfióknál támadt rá a biztonsági őrre, aki éppen a pénzszállító autóhoz vitt egy zsákot. Az egyik támadó géppisztollyal kétszer meglőtte az őrt a hasán és a combján, majd elvették a csomagot, és egy autóval elmenekültek. Az elrabolt zsákban nem pénz, hanem postai küldemény volt - közölte a rendőrség.

Az elkövetők, egy álarcos és két baseball sapkás férfi személyautóval menekültek el a helyszínről. A rendőrség később a főváros területén bukkant rá a meneküléshez használt kocsira. A kiégett járművet feltehetően a rablók gyújtották fel. A meglőtt biztonsági őrt kórházba szállították, állapota súlyos.

A rablás szemtanúinak kihallgatása még tart, a rendőrség rövidesen személyleírást ad ki - tette hozzá Hegyi Kata sajtóügyeletes. Elmondta azt is, hogy a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság és Group 4 Falck biztonsági cég egyaránt egy-egy millió forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek. Hozzátette: a rendőrség ellenőrző-áteresztő pontokat állított fel az Érdről kivezető utakon, továbbá egész Pest megye területén fokozott rendőri ellenőrzésre kell számítani.