Halálos balesetek a köd miatt

2005.01.11. 16:42
Több halálos baleset történt a köd és a csúszós utak miatt az országban. Csongrád megyében három balesetben ketten haltak meg, sőt az egyik baleset helyszínét biztosító, álló és villogó rendőrautót sem vette észre egy sofőr, aki majdnem elütötte a dolgozó rendőröket. Az Útinform és a rendőrség arra kéri az utazókat, hogy fokozott figyelemmel vezessenek és használják a biztonsági övet. 
Forrás: [origo]

A sűrű köd és a csúszós utak miatt országszerte több halálos baleset történt a közutakon kedden. Az Útinform és a rendőrség arra kéri az utazókat, hogy fokozott figyelemmel, az időjárási körülményeket szem előtt tartva vezessenek és használják a biztonsági övet. 

Csongrád megyében három közúti baleset is történt: ketten haltak meg. Az első baleset kora reggel történt, amikor egy személygépkocsi előzés közben frontálisan ütközött egy szabályosan közlekedő kisteherautóval a 451-es út Szentest elkerülő szakaszán. Az egyik utas a helyszínen meghalt, négy embert kórházba szállítottak. Röviddel később ugyanott a helyszínt biztosító, egyébként álló és villogó rendőrautót - valószínűleg a sűrű köd miatt - nem észlelte egy autó vezetője, aki az utolsó pillanatban kapta félre a kormányt, mert majdnem elütötte a közelben dolgozó rendőröket. A vezető súlyosan megsérült. Néhány órával ezután egy személyautó kamionnal karambolozott a 45-ös főúton, szintén Szentes közelében, a balesetben a személyautó vezetője életét vesztette.
   
Zsámbék közelében személyautó ütközött frontálisan egy teherautóval, ebben a balesetben egy ember meghalt, egy súlyosan megsérült. A hegyeshalmi határátkelő előtt néhány száz méterre kilépő irányban a nagy ködben hat-hat személyautó rohant egymásnak, emiatt az átkelőt nehéz volt megközelíteni az M1-es autópálya felől. A baleseteknek két könnyű sérültje volt.
   
Mohácsi Márta, az Útinform ügyeletese arra kérte a autósokat, hogy fokozottabban figyeljenek egymásra és mindig az út- és látási viszonyoknak megfelelően vezessenek. "Ködös időjárás esetén feltétlenül kapcsolják be a ködlámpákat, a sebességet pedig az a legjobb, ha úgy választják meg, hogy az a látótávolsággal legyen egyenlő" - tette hozzá. Mohácsi Márta felhívta az autósok figyelmét arra is, hogy a ködös területeken gyakran páralecsapódások miatt csúszósak az utak, valamint a látótávolság sok helyen váltakozik, néha váratlanul lecsökken, ami szintén baleseti veszélyforrást jelent.

KAPCSOLÓDÓ CIKK