Tovább húzódik a legfőbb ügyész vadásztrófea-ügye. Az illetékes parlamenti bizottság a trófeabírálati bizottsághoz fordult szakvéleményért, hogy állapítsa meg az agancsok értékét. A vita arról folyik, hogy az agancsok értéke eléri-e a bejelentési kötelezettség határát.

A legfőbb ügyész trófeáival foglalkozott az Országgyűlés mentelmi bizottságából alakult vagyonvizsgáló bizottság. Polt Péter ellen Keller László MSZP-s képviselő, volt közpénzügyi államtitkár kért vizsgálatot, mivel szerinte a legfőbb ügyésznek fel kellett volna tüntetnie vagyonnyilatkozatában a vadásztrófeáit.

Keller és Polt között igen rossz a viszony: Keller az előző ciklus korrupciógyanús ügyei miatt tett feljelentéseinek sorra bukott el az ügyészség miatt, a legfőbb ügyészt pedig folyamatosan interpellálták a parlamentben Kellerék, a válaszait pedig nem fogadták el. Az ügyészség kérte Keller mentelmi jogának felfüggesztését jogosulatlan adatkezelés gyanúja miatt a vadászati vizsgálataival kapcsolatban, ám az országgyűlés nem adta ki a politikust.

"A legjobb tudásom szerint és a jogszabályoknak megfelelően töltöttem ki a vagyonnyilatkozatomat" - mondta Polt Péter a meghallgatása után az újságíróknak. A legfőbb ügyész elmondása szerint a trófeáinak száma nem éri el a húszat, és a forgalmi értékük pedig nem éri el a bejelentési határt, a 330 ezer forintot.

Az előzetes napirend szerint meghallgatták volna Keller Lászlót is, aki meg is jelent a testület előtt, azonban meghallgatására nem került sor, mivel az ellenzéki képviselők nem szavazták meg. Keller szerint Polt a vadászatain szerzett trófeáinak értéke meghaladja azt a határt, amely felett szerepeltetésük kötelező a vagyonnyilatkozatban. 

A trófeabíráló-bizottságtól kérünk szakvéleményt, hogy kiderüljön, mennyit érnek Polt Péter trófeái - jelentette ki Géczi József Alajos, a bizottság szocialista elnöke, aki hozzátette, hogy a trófeák forgalmi értéket és nem a kilövési értékét fogják figyelembe venni (a kilövési érték a magasabb, abban benne vannak a vadászati díjak, költségek is).

Várhatóan még januárban dönt a legfőbb ügyész trófeáiról a vagyonvizsgáló bizottság.