Nem baktérium miatt hánytak a pannonhalmi diákok

2005.01.14. 14:08

A tisztiorvosi szolgálat szerint nem baktérium okozta a pannonhalmi diákok hányásos, hasmenés megbetegedését. A vizsgálatot tovább folytatják, hogy kiderüljön, mitől betegedett meg félszáz iskolás.

Nem baktérium okozta a diákok megbetegedését a Pannonhalmi Bencés Gimnázium és Kollégiumban, a betegek száma fokozatosan csökken - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) Győr-Moson-Sopron megyei helyettes tisztifőorvosa. Kiss Imre elmondta: kórokozó baktériumot sem az élelmiszerből, sem a székletmintákból nem tenyésztettek ki.

A hét elején hasmenéses, hányásos tünetekkel ötven diák betegedett meg keddig. Közülük harmincan már meggyógyultak, viszont a hét közepén kilenc diáknál jelentkeztek hasonló panaszok. A betegeket elkülönítették, akik pedig  két napig tünetmentesek, azokat kiengedik a betegszobából. Az iskola igazgatója szerint az ÁNTSZ nem talált ételmérgezést okozó mikroorganizmusokat vizsgálatai során.

A megbetegedések okainak további vizsgálatát, a víruskimutatást, a Veszprém megyei ÁNTSZ regionális mikrobiológiai laboratóriumában végzik - mondta a helyettes megyei tiszti főorvos. Ennek eredménye néhány napon belül várható. 

KAPCSOLÓDÓ CIKK