Ikvai Szabó Imre (SZDSZ) lehet Demszky Gábor főpolgármester hatodik helyettese. A kérdésről csütörtökön dönt a közgyűlés. Az újabb főpolgármester-helyettesi poszt létesítéséről megoszlanak a vélemények a fővárosi koalíción belül.

Újabb főpolgármester-helyettes megválasztására tesz javaslatot csütörtökön a Fővárosi Közgyűlésnek Demszky Gábor, annak ellenére, hogy a kérdésről koalíciós vita alakult ki. A főpolgármester kedd délutáni tájékoztatóján elmondta, hogy a városvezetés, az igazgatás színvonalának javítása érdekében szükségesnek tartja Ikvai Szabó Imre megválasztását.

Közölte, hogy az SZDSZ a város építésén és megfelelő üzemeltetésén dolgozik, ezért elfogadhatatlan számukra az a szocialista felvetés, hogy a költségvetés tárgyalásakor döntsenek ez ügyben. Hozzátette: "mi semmit nem kötünk semmilyen feltételhez".

Jelenleg öt helyettese van Demszkynek. Vajda Pál (MSZP) a közlekedésért, Szolnoki Andrea (SZDSZ) az egészségügyért, Schiffer János (MSZP) a kultúráért, Bakonyi Tibor (MSZP) az uniós integrációért felelős. Atkári János (SZDSZ) korábban a pénzügyeket intézte, néhány hónapja azonban már semmiért sem felel, mert Demszky minden hatáskörétől megfosztotta.