A Malom Center beruházója szerint kizárólag a tervezési folyamatból kimaradt építészek állnak a legnagyobb kecskeméti beruházás elleni sorozatos támadások hátterében. A bevásárlóközpont ellen az ombudsman vizsgálódik, mert a hozzá érkezett panaszok szerint a Malom Center nem illeszkedik a városképbe.

Az [origo] korábban beszámolt a legnagyobb kecskeméti beruházás, a Malom Center építése körül kialakult vitáról. A város fideszes polgármesterétől a Malom Center miatt vonta meg a bizalmat a Fidesz-frakció közel egy éve, így azóta függetlenként vezeti a várost. A héten egy bírósági ítélet hatályon kívül helyezte az önkormányzat Malom Centerre vonatkozó telekrendezési határozatát.

Az építkezés miatt az ombudsman is vizsgálódik, mivel sok panasz érkezett hozzá. Az esetleges eljárásjogi problémák mellett az épület városképi szerepét és esztétikáját is vizsgálni fogja az ígérete szerint.

Cikkünk megjelenése előtt megkerestük a beruházó cég képviselőit is az üggyel kapcsolatban. Akkor azt mondták, hogy csak a jövő héten tudnak nyilatkozni, pénteken azonban közleményben reagáltak a cikkre.