Az MSZP már a választásokra készül

2005.01.29. 12:50

Az MSZP megkezdte a parlamenti képviselőjelöltek állítását a 2006-os országgyűlési választásokra, és arra szólította fel szervezeteit, hogy ezt június 30-ig zárják le - mondta Hiller István, az MSZP elnöke a párt kétnapos elnökségi ülését követő sajtótájékoztatón Tapolcán.

Két napos kihelyezett elnökségi ülést tartott az MSZP Tapolcán. Az ülést követő sajtótájékoztatón Hiller István MSZP-s pártelnök bejelentette: a párt megkezdte a parlamenti képviselőjelöltek állítását a 2006-os országgyűlési választásokra, és arra szólította fel szervezeteit, hogy ezt június 30-ig zárják le.

 

A párt áprilisi kongresszusáig, amikor köztársasági elnököt jelölnek, a 176 választókerület döntő többségében már lesznek képviselőjelöltjeik - mondta az elnök. A köztársasági elnök jelöléséről szó esett az elnökségi ülésen, de nevek nem hangzottak el - tette hozzá.

 

"Az ország fejlődését befolyásoló, egyik legnagyobb kockázattá vált mára a hazai közélet, a hazai politika, ezen belül a hazai pártpolitika állapota. A politikában kezd kialakulni a végleges szereposztás ellenzék és kormánypártok között" - mondta az MSZP elnöke.

 

Hiller szerint a kormány két eszme, két érték köré csoportosítja a politikáját: igazságosság a társadalompolitikában és versenyképesség a gazdaságpolitikában, s ezek együttes megvalósítása a munka, otthon, biztonság jegyében.

 

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök bejelentette: február 7-én nevezi meg Hiller István utódját a kulturális tárca élére.

 

A miniszterelnök elmondta: Tapolcán tájékoztatta az MSZP elnökségét a következő félév legfontosabb kormányzati teendőiről, és azokról a szakmapolitikai kezdeményezésekről, amelyekre a kormány készül.