Tévéért adtak el egy lányt az elítélt emberkereskedők

2005.02.08. 16:21

Lányokat tartottak fogva és kényszerítettek prostitúcióra azok az emberek, akiket kedden ítéltek el Szegeden. A jogerős ítélet szerint az emberkereskedőket hat és öt év fegyházbüntetésre, illetve két év, fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélték.

Emberkereskedőket ítéltek el jogerősen kedden a Szegedi Ítélőtáblán. Az ügy vádlottjai 2003-ban fiatal lányokat tartottak fogva, és prostitúcióra kényszerítették őket. Az egyik lányt - egy tévéért és készpénzért - el is adták. Az ügy egyik sértettje, egy 17 éves lány úgy került kapcsolatba velük, hogy a barátját kereste a Kecskemét közeli tanyán, amikor megtudta, hogy nincs ott, hiába akart elmenni, fogva tartották, majd arra kényszerítették, hogy Kecskemét környékén prostituáltként dolgozzon.

A Szegedi Ítélőtábla az ügy elsőrendű vádlottját 6 év, a másodrendű vádlottját 5 év fegyházban letöltendő szabadságvesztéssel, a harmadrendű vádlottját 2 év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztéssel, míg a negyedrendű vádlottat 6 év fegyházbüntetéssel sújtotta.