Az éjjel is folytatódott havazást követően nincsenek elzárt települések az országban. A főutak havasak, latyakosak, a mellékutak gyakran nehezen járhatóak. Budapesten a tömegközlekedési útvonalak jól járhatók.

Az országban nincs súlyos hóhelyzet, és nincsenek a külvilágtól elzárt települések sem - mondta szerda kora reggel Dobson Tibor katasztrófavédelmi szóvivő. A tűzoltókat 170 esetben riasztották, de csak kisebb balesetekhez.

A fővárosban az éjszaki hóeltakarítást és a síkosság-mentesítést követően a fő és a tömegközlekedési útvonalak általában vizesek, illetve néhány szakaszon latyakos az útfelület. A mellékutcákban szinte mindenhol havasak az utak. A BKV járatai rendben elindultak és valamennyi vonalukon közlekednek. Az FKF Rt. hómunkások jelentkezését várja. 

Győr-Moson-Sopron megyében egész éjjel havazott, az erős széllökések miatt hóátfúvások keletkeztek, emiatt több mellékút nehezen járható - közölték az Állami Közútkezelő Kht. megyei ügyeletén szerda hajnalban. A főutak havasak, hókásásak, latyakosak, a mellékutak havasak. Járhatatlan út nincs, de nehezen járható a Csikvánd-Malomsok közötti út, továbbá Vág, Pér, Mezőörs, Nyalka térsége. A sószórók, a hóekék munkáját nehezíti, hogy a 70 kilométer óránkénti sebességű széllökések visszafújják a letakarított havat az utakra a földekről. A Bakony és Mosonmagyaróvár térségében esett a legtöbb hó szerda hajnalig, ennek vastagsága elérte a 15-17 centimétert.

Már nincs hótól elzárt település Borsod-Abaúj-Zemplén megyében sem, három útszakasz azonban még mindig járhatatlan - közölte a megyei közútkezelő ügyeletese. Balabás Tihamér elmondta: a korábban megközelíthetetlen Pányok és Gagybátor településeket is kiszabadították a hó fogságából az éjszaka, de három út még mindig járhatatlan a megyében, és hat útszakaszon csak egy nyomvonalon lehet közlekedni. A Pere-Abaújszántó, a Felsőzsolca-Bekecs és a Szemerétől a határ felé vezető úton a szél hófalakat emelt, ezért ezek a szakaszok járhatatlanok. Jelenleg huszonhárom munkagép dolgozik ezeken a területeken.

Az éjszakai hóesés ellenére minden út járható Vas megyében. Mindössze 2-6 centiméternyi friss hó hullott le, a megye keleti részében, Celldömölk és Sárvár térségében nehezítik a közlekedést hóátfúvások, de minden út járható, elzárt település nincs.