Az agrártárca politikai államtitkára azt javasolta, hogy a demonstráló gazdák megbízottai és a minisztérium képviselői csütörtökön reggel fél kilenckor kezdjék meg az érdemi megbeszéléseket az agrártárca épületében.

Pásztohy András államtitkár szerdán este közölte, miután csaknem fél órás telefonbeszélgetést folytatott Jakab Istvánnal, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) elnökével. Az államtitkár elmondta: javasolta azt is, hogy szerdán már ne várakoztassák tovább egymást, hanem "mindenki gondolja át tárgyalási pozícióit és pihenje ki magát". Pásztohy hozzátette: a gazdák demonstrációs joga elvitathatatlan, ám a problémákat a demokrácia szabályait betartva, kulturáltan kell rendezni.

Jakab István ugyancsak megerősítette a telefonbeszélgetés tényét, ám jelezte: megállapodás nem történt, így a gazdálkodók megbízottai szerda éjfélig várják az agrártárca képviselőit a MTESZ-székházba Budapesten. A Magosz elnöke közölte azt is, hogy a csütörtök délelőtt tíz órára tervezett Kossuth téri nagygyűlésre a demonstrációs bizottság tagjai együtt, gyalog vonulnak a demonstráló gazdákkal a Felvonulási térről. Közölte, hogy a minisztérium épületét tárgyalási helyszínül továbbra sem fogadják el, ezért várják az FVM vezetőinek javaslatát egy másik helyszínre

Jakab István ismételten megerősítette: tárgyalni kívánnak az agrárkormányzattal a problémák megoldása érdekében.