Antall József néhai miniszterelnök fia szerint "mazsolázott anyag" a 219 nevet tartalmazó, állítólag a rendszerváltás idején készült ügynöklista. Antall Péter, az Antall József alapítvány kutatási igazgatója elmondta: újságíróktól értesült arról, hogy milyen nevek szerepelnek a listán, és ezek alapján "van mindenképpen átfedés" ezen lista és aközött a lista között, amelyet Németh Miklós adott át Antall Józsefnek az 1990-es kormányváltás idején, és amelyet - mint Antall Péter egy korábbi interjúban elmondta -, édesapja hazavitt. Megjegyezte: bizonyos nevek viszont, amelyekre rákérdezett, nincsenek rajta a listán, "tehát én úgy látom, hogy ez szintén egy mazsolázott anyag". A hiányzó nevek között vannak újságírók, politikusok, közéleti személyiségek.

Boross Péter volt miniszterelnök a TV2 Napló című műsorában azt mondta:  "A lista nem valódi". Hozzátette: volt hat-nyolc ilyen lista, és 15 év távlatából a most nyilvánosságra hozott lista valódiságának "igazolása csak akkor volna lehetséges, hogyha címzés lenne rajta, pecsét, aláírás". "Ezt én átlapoztam, kapásból tudnék mondani - természetesen nem mondok - három nevet, akivel kapcsolatban ez nem igaz" - mondta a volt miniszterelnök arra a kérdésre, hogy mi a véleménye, hiteles-e a 219 nevet tartalmazó állítólagos ügynöklista.

Fodor Gábor, az SZDSZ ügyvivője szerint valódi a lista. Fodor Gábor közölte: valószínű, hogy az interneten megjelentetett lista azonos azzal, amelynek egy részletét ő a nemzetbiztonsági bizottság tagjaként még a '90-es évek elején látott. Fodor azt mondta: megnézte a most megjelentetett listát és annak néhány jegyéből azonosítani tudta, hogy e listának egy részét látta. "Valószínű, hogy ez volt" - fogalmazott Fodor Gábor.