A február közepén a fővárosba érkezett, erőgépeik többségével a Felvonulási téren letáborozott gazdák azért vonultak át a parlament épülete elé, mert elégedetlenek a tárgyalások ütemével és szeretnék megakadályozni, hogy a kormány "időhúzásra játsszon" - jelentette be még az újabb tüntetés előtt Bagi Béla, a demonstrációs bizottság vezetője.

Kétszáz traktorral vonultak a gazdák a Parlament elé szerdán késő este, hogy nyomatékot adjanak követeléseiknek.  A traktorok kétszer százas konvojban, rendőri felvezetéssel haladtak a Kossuth térre. Útjukon zászló lengető szimpatizánsok biztatták a gazdákat, Hajrá magyarok!, Éljenek a bátor gazdák! felkiáltások hangzottak el.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének megállapodása szerint a traktorok március 6-án 21 óráig állhatnak a Kossuth téren a BRFK által kijelölt kordonnal elzárt területen.

A szerdai tárgyaláson a demonstráló gazdák és az agrártárca képviselői úgy vélték, hogy a megbeszélések csütörtökön már plenáris egyeztetéssel folytatódhatnak.

A nagyon hideg, szeles időjárás ellenére kitartanak a Komárom-Esztergom megyei gazdák, amíg országosan meg nem kötik az egyezséget - mondta el Márkus János, a demonstráció egyik szervezője szerdán. A megyében hétfő reggel óta tartanak félpályás útlezárást. Az ország több pontján tartanak hasonló akciókat a gazdák.