Kormánypárti jelölt győzött a szegedi időközi választáson

2005.03.06. 21:34

Kormánypárti jelölt nyerte meg a szegeden tartott időközi önkormányzati választást. Solymos László, az MSZP, az SZDSZ, az MSZDP és a Centrum párt támogatásával indult jelölt a szegedi 21-es számú választókörzetben jutott be a képviselőtestületbe.

A nem hivatalos végeredmény szerint a kormánypárti jelölt, aki az elmúlt három évben Botka László polgármester kabinetfőnökeként dolgozott, 490 szavazatot kapott, így 44 vokssal előzte meg Dobó Jánost, az Fidesz-MDF-KDNP közös jelöltjét - közölte Mózes Ervin jegyző.

A pártoktól függetlenül az Együtt Szegedért Egyesület támogatásával induló Berényi Károlyné 21-en, Hajdú Andrásra, a MIÉP jelöltjére pedig 15-en szavaztak - tudatta. A részvétel 18,7 százalékos volt, a szavazáson a 5205 választásra jogosult polgár közül 974 vett részt, ketten érvénytelen voksot adtak le - tájékoztatott Mózes Ervin. Az időközi választáson az egyik jelölt neve rosszul szerepelt a szavazószelvényen, a hibát a szavazókörökben a bizottságok javították minden szelvényen, kézzel.

Mózes Ervin közlése szerint az egyik bizottság negyed 9 után jelezte, hogy az egyik jelölt keresztneve rosszul szerepel a szavazószelvényen. Ő ekkor intézkedett a hiba javításáról, döntését a választási bizottság délelőtti ülésén 5:1 arányban jóváhagyta.

Az időközi önkormányzati választást azért kellett kiírni, mert a korábbi szocialista képviselő, Havráné Mohácsi Ildikó lemondott mandátumáról, mivel külügyi területen folytatja munkáját.

KAPCSOLÓDÓ CIKK