Újabb bűncselekményekkel gyanúsítják Tasnádit

2005.03.08. 13:46
Felbujtóként elkövetett két rendbeli testi sértéssel és rongálással gyanúsította meg Tasnádi Pétert a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNYI). A rendőrök szerint Tasnádi megbízásából egyik ismerőse két alkalommal is megsebesített embereket a fővárosban. Emellett szintén a gyanúsított felbujtására felgyújtottak egy autót.

Az NNYI Nemzetközi Bűnözés Elleni Osztálya eljárást indított felbujtóként elkövetett két rendbeli testi sértés és rongálás bűntette megalapozott gyanúja miatt T. Péterrel szemben - mondta Horváczy Emese szóvivő. Hozzátette: a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított megbízásából egyik ismerőse 2001. november 10-én a XII. kerületi Magasdűlő utcában késsel megsebesített egy férfit, aki életveszélyes sérülést szenvedett. Ezután tavaly március 3-án a XVIII. kerületi Havanna utcában súlyos sérülést okozott egy sértettnek. Szintén a gyanúsított felbujtására gyújtott fel ismerőse tavaly június 8-án az éjszakai órákban a Diana közben egy Toyotát - tette hozzá a szóvivő.

Horváczy Emese közölte: a bűncselekményeket elkövető férfival szemben életveszélyt okozó testi sértés, súlyos testi sértés és rongálás, illetve más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt már folyik eljárás. Tasnádival szemben a Nemzeti Nyomozó Iroda 2004 októbere óta folytat eljárást közveszélyokozás és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, fogva tartása mellett.

A rendőrség által következetesen T. Péterként emlegetett Tasnádi Péter vállalkozót tavaly október 6-án vették őrizetbe, majd felbujtóként elkövetett közveszélyokozással gyanúsították meg egy volt rendőrtiszt terepjárójának felgyújtása ügyében indított eljárásban.

KAPCSOLÓDÓ CIKK