A Pest megyei Rendőr-főkapitányság körözi Kardos Zoltánt, aki 2003-ban több társával együtt Aszódon rabolt ki egy pénzszállító autót - közölte szerdán a rendőrség.

Csapi Balázs alezredes, a Pest megyei Rendőr-főkapitányság életvédelmi alosztály vezetője elmondta, hogy Kardos Zoltán az idén januárban került házi őrizetbe, másfél éves előzetes letartóztatást követően. Az ügyészi fellebbezés után a másodfokon eljáró fővárosi ítélőtábla februárban ismét elrendelte Kardos Zoltán előzetes letartóztatását.

Az alezredes beszámolója a Pest megyei rendőr-főkapitányság a tettese nem találta lakhelyén, ezért kezdeményezte, s az ügyészség ismételten kezdeményezte a férfi elfogását. Kardos Zoltán jelenleg szökésben van, s a rendőrség körözi - hangsúlyozta.

Aszódon 2003. május 12-én az OTP-fiók hátsó bejáratához érkező pénzszállító kocsit három, fekete ruhás, álarcos fegyveres támadta meg. Az autóból gyanútlanul kiszálló egyik kocsikísérőre pisztolyt fogtak, a két bent ülő kísérőt pedig, géppisztollyal a levegőbe adott lövésekkel, kiszállásra kényszerítették. A rablók ezután magukhoz vettek egy, a raktérben lévő pénzes kazettát, egy lopott autóval elmenekültek.

Azóta tavaly októberig összesen 13 gyanúsított ellen indult eljárás a rablás kapcsán.