A kórházszövetség aggályosnak tartja az Országos Egészségbiztosítási Pénztár weblapján közzétett, a kórházakat minősítő listát - írja a Népszabadság. Ezzel ellentétben Takács Albert azt kifogásolja, hogy listán a kórházak neve nem szerepel, így a betegek nem tudják beazonosítani az intézményeket.

Néhány napja olvasható az Országos Egészségbiztosítási Pénztár weblapján a kórházakat minősítő lista. A kórházszövetség elnöke aggályosnak tartja a rangsort - tudta meg a Népszabadság. Golub Iván szerint előfordulhat, hogy hitelrontásért az intézetek vezetői közül többen bírósághoz fordulnak.

Az adatokat ugyan nyilvánosságra hozták, de az egyes kórházak nevei nélkül. Az OEP főigazgató-helyettese elismerte, hogy az anonim adatok nem segítenek a betegeknek a tájékozódásban, úgy gondolja azonban, hogy ha a kórházak tudják, hogy értékelik a teljesítményüket, ez a minőség javulásához vezet. Bár a kórházakat csak kódszámmal jelölték meg, az azonban már ebből is kiolvasható, hogy az infarktusos betegeknek a legkisebb esélyük a kórházakban, a legtöbb pedig az orvosi egyetemeken van az életben maradásra.
 
A kórházszövetséggel ellentétben Takács Albert, az országgyűlési biztos általános helyettese kifogásolja, hogy az OEP nem nevezte meg az intézményeket. Szerinte a betegnek joga van tudni, hogy milyen színvonalú gyógyításra számíthat.