Büntetőeljárást indított a rendőrség foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés címén annak megállapítására, kit terhel a felelősség egy madulaműtéten átesett szentegáti kisfiú halála miatt. A kisgyerek torka a műtét után néhány nappal vérezni kezdett. Mialatt azonban a pécsi kórházba szállították volna, a mentőautóban meghalt.

"A rendőrség az eljárás megindításáról a négyéves kisfiú boncolásáról csütörtökön érkezett igazságügyi orvos szakértői vélemény ismeretében döntött" - mondta Kékesné Gyimóthy Marianna, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, aki a vizsgálatok eredményéről nem közölt részleteket.

Az esetről annyit tudni, hogy a szentegáti kisfiú manduláit február 24-én, a pécsi gyermekkórházban távolították el. Az operáció problémamentes volt, a sebek szépen gyógyultak, ezért a fiút két nappal később hazaengedték. A gyermeknek szüleivel március 4-én kellett volna kontrollra mennie, de a kisfiú torka egy nappal az előtt vérezni kezdett, így édesapja bevitte a legközelebbi, szigetvári kórházba.

Az ügyeletes orvos nem tapasztalt vérzést a fiúnál, de mivel az intézményben személyi és tárgyi feltételek hiánya miatt nem végeznek gyermek-mandulaműtéteket, mentőt hívott, hogy a kisfiút a pécsi gyermekkórházba szállítsák.

A szigetvári mentőautókban - akárcsak a nem a megyeszékhelyről induló mentőkben - délután négy órától reggel nyolcig nincs orvos, ezért a doktor azt is kérte, hogy ezzel egy időben Pécsről Szigetvár felé induljon egy másik jármű, amelyen már orvos is tartózkodik, így a beteg félúton szakszerű ellátást kaphat. Mire a két mentőautó személyzete lebonyolította volna a betegcserét, a kisfiú elhunyt. Szülei azóta ügyvédet fogadtak, és pert fontolgatnak a fiukat operáló, kezelő kórház ellen.