Állatkínzás miatt 3 hónap fogházra ítélt egy 59 éves kaposvári asszonyt a Kaposvári Városi Bíróság pénteken meghozott határozatában. "Az ítélet jogerős, végrehajtását a bíróság 1 évi próbaidőre felfüggesztette" - közölte  a Somogy Megyei Bíróság szóvivője.

Varga Rita a bűncselekményről elmondta: az asszony ez év március 18-án délelőtt kivitte a kertbe a kutyáját - egy 1,5 éves labrador-dalmata keveréket -, hogy ott elpusztítsa, mivel az állat sok bosszúságot okozott neki.

A kutyát műanyag zsinórral a nyaka és lábai körül gúzsba kötve egy fához kötötte, a fejére műanyag zacskókat húzott, hogy az állat ne kapjon levegőt, majd a nála levő ásó nyelével a kutyát fejbe ütötte - mondta a szóvivő. Hozzátette: a kutya gazdája ezután egy gödröt ásott, hogy a kutya tetemét, annak elpusztulását követően oda eltemesse.

A szerencsétlen állat életét az mentette meg, hogy a szomszédok, látva, hogy az asszony bántalmazza a kutyát, értesítették a állatvédőket, akik rendőrt hívtak. A kutyát a rendőrség orvossal megvizsgáltatta, majd biztonságba helyezte.