Kérdéses az idei plázs helyszíne

2005.04.01. 16:52

Jövő héten születik döntés arról, hogy idén is megrendezhetik-e a Budapest Plázst, illetve arról, hogy maradhat-e a rendezvény az újpesti rakparton. A környéken lakók részéről sok panasz érkezett, valamint a szervezők még most is tartoznak a korábbi takarítási költségekkel.

Jövő héten hétfőn foglal állást a Főpolgármesteri Hivatal vezetése arról, hogy a Budapest Plázst idén is megrendezhetik-e, illetve hogy az eseménynek továbbra is az újpesti rakpart adjon-e otthont. A Főpolgármesteri Hivatal vezetői pénteken elmondták, hogy tavaly igen sokan tiltakoztak a plázs miatt a XIII. kerületi önkormányzatnál.

A Fővárosi Közterület-felügyelet igazgatója azt kezdeményezte, hogy idén ne kaphasson közterület-használati engedélyt a plázst szervező cég, mert tavaly bizonyos pontokon szerződést szegtek. Tavaly a hiányosságok miatt meg is büntették a céget. A szervezők - döntően még a 2003-as takarítási költségek miatt - 5,5 millió forinttal tartoznak a Közterület-fenntartó Rt.-nek.

A XIII. kerület polgármestere levélben kérte, hogy a korábbi tapasztalatok miatt idén másutt rendezzék a plázst. A Főpolgármesteri Hivatal közlekedési ügyosztálya jelezte, hogy a Budapest közlekedésében torlódást okozó rendezvényt a jövőben csak szakmailag megalapozottabb előkészítés és olyan garanciák esetén támogatják, amelyek biztosítják, hogy az engedélyezett tervek valósulnak meg.

KAPCSOLÓDÓ CIKK