Kéri László kapta a Szürke Kardigán-díjat

2005.04.01. 15:51

Kéri László politológus kapta a Politológus Védegylet citromdíját, egy szürke kardigánt. Kéri, aki az 1500 szavazat közül csaknem ötszázat kapott, nem jelent meg az átadóünnepségen. A díjat a szervezők szerint az a politológus nyeri el, akinek az adott évben valamelyik nyilatkozatában alapvető tárgyi tévedés volt, vagy például olyan jóslattal élt, ami később nem teljesedett be.

Kéri László a díjat többek között azzal érdemelte ki, hogy a közelmúltban önmagának mondott ellent, amikor egy írásán belül először azt mondta: "nem is arra való a politikatudomány, hogy a közeljövőt találgassa", majd pár mondattal lejjebb azt írta: "Választásokhoz közeledve nincs mese, nem lehet elbújni annak rendszeres bevallása elől, mit tartunk a legvalószínűbben bekövetkező fejleménynek."

A díj jelöltjeire a honlapon 1513 szavazat érkezett. A legtöbbet, 477-et  Kéri László kapta melléfogásaiért. Kéri László nem jelent meg a Centrál Kávéházban rendezett ünnepségen, számára majd kipostázzák a kardigánt. A második helyen Fricz Tamás, a harmadikon pedig Ágh Attila végzett. Egyikük sem tagja a Politológus Védegyletnek.

A szürke, műszálas, gépi kötéses kardigánt azért választották a szervezők, mert a kilencvenes években ehhez hasonló öltözékben jelentek meg az elektronikus médiában a politológusok.

[origo]/MTI

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK