Az SZDSZ kész egyeztetni a köztársaságielnök-jelöltről

2005.04.02. 17:58

Kész az egyeztetésre az SZDSZ az MSZP-vel a köztársaságielnök-jelölt személyéről. Kuncze Gábor pártelnök elmondta: természetesnek tekinti, hogy egyeztetnek a nagyobbik koalíciós párttal.

Az SZDSZ kész egyeztetni a MSZP-vel a köztársaságielnök-jelölt személyéről - mondta Kuncze Gábor, a kisebbik koalíciós párt elnöke szombaton a Szocialista Párt elnökségének döntésére reagálva. "Természetesnek tekintjük, és állunk elébe az egyeztetésnek" - fogalmazott a pártelnök.

Kuncze Gábor emlékeztetett arra: az SZDSZ már nyilvánosságra hozott egy nevet, Gombár Csabáét, akit a párt támogatni tudna.   Hozzátette: nyilvánosságra hozták elveiket is, miszerint nem pártpolitikust szeretnének az elnöki posztra, hanem olyan személyt, aki képes a nemzet egységét megjeleníteni.

Hiller István, az MSZP elnöke a párt szombati országos elnökségének ülése után tartott sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a koalíciós pártok között a köztársaságielnök-jelöltről hivatalos tárgyalások indulnak a jövő hét elején, jelöltet csak a tárgyalások után neveznek meg.

Az MSZP elnöke közölte azt is: a koalíciós partnerrel történt egyeztetés után szándékukban áll konzultálni az ellenzéki pártokkal is.

KAPCSOLÓDÓ CIKK