Tizenöt oldalon kér kegyelmet Mádltől Zalatnay

2005.04.10. 14:55

Elkészült Zalatnay Sarolta énekesnő 15 oldalas kegyelmi kérelme, amelyet hétfőn nyújtanak be az illetékes bírósághoz. A csalás miatt 3 év börtönre ítélt Zalatnay többek között azt kéri Mádl Ferenc köztársasági elnöktől, hogy daganatos megbetegedésére hivatkozva mentse fel a börtönbüntetés elól. Védője ugyanakkor emlékeztetett, hogy a kérelmek alig 1 százaléka eredményes.

A csalás miatt jogerősen három éves szabadságvesztésre ítélt Zalatnay Sarolta kegyelmet kér Mádl Ferenc köztársasági elnöktől. "Minden elítéltet megillet az a jog, hogy kegyelmet kérjen. Ebből a szempontból nem érhet senkit sem hátrányos megkülönböztetés, még akkor sem, ha történetesen ismert médiasztár" - hangsúlyozta az énekesnő ügyvédje, Hegedűs László.

A mellékletekkel együtt mintegy 15 oldalas beadványt hétfőn nyújtják be a büntetőügyben első fokon eljárt Pesti Központi Kerületi Bírósághoz, ahonnan az Igazságügyi Minisztérium közvetítésével kerül majd a Köztársasági Elnök Hivatalához. A procedúra várhatóan három hónapot vesz igénybe - mondta Hegedűs. A védő a kegyelmi kérvény pontos indokait nem kívánta elmondani, de annyit azért elárult: hivatkoznak többek között Zalatnay Sarolta daganatos jellegű megbetegedésére, ami bármikor kiújulhat.

"Egy 57 éves emberről van szó, aki még soha nem került összeütközésbe a törvénnyel, kifogástalanul neveli gyermekét és gondoskodik eltartásáról, jelen ügyben pedig mindig a hatóságok rendelkezésére állt. Az elmúlt években a tengeren túlra is utazott, de soha meg sem kísérelte, hogy kivonja magát az eljárás alól" - mutatott rá Hegedűs László. Elmondta ugyanakkor, hogy tudomása szerint a kegyelmi kérvények kevesebb mint egy százaléka vezet eredményre.

Zalatnay Saroltát tavaly szeptember 23-án jogerősen három évi, börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Fővárosi Bíróság összesen 120 millió forint kárt okozó, többrendbeli, üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett csalás bűntette miatt. Az énekesnő egészségi állapotára tekintettel halasztási kérelmet nyújtott be, ám a bíróság azt elutasította, így Zalatnay Sarolta október 26-án hajnalban bevonult a börtönbe.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK