Az özönvíz szerű esőzés jelentős károkat okozott két Nógrád megyei településen, a Mátra nyugati részén fekvő Mátrakeresztesen, illetve a tőle északkeletre lévő Szuhán. Mátrakeresztesen nincs ivóvíz, áram és a telefonokat sem tudják használni.

Kedd reggel megkezdődik a károk felmérése a Mátra nyugati részén fekvő Mátrakeresztesen, illetve a tőle északkeletre lévő Szuhán. A két településre az előző nap délután özönvízszerű esőzés zúdult. A természeti csapás személyi sérülést nem okozott. Mátrakeresztesen három órán keresztül nem volt megközelíthető.

Mátrakeresztesen az eső miatt húsz lakóépület rongálódott meg. Három lakóház vált életveszélyessé, és ezekből a házakból tizenöt embert kellett kiköltöztetni. Ők rokonoknál töltötték az éjszakát, a részükre Pásztón iskolában berendezett befogadó helyet nem vették igénybe.

Mátrakeresztesen megrongálódott és részben nem működik az ivóvíz-, a gáz-, az áram- és a telefonszolgáltatás. A település polgármestere, Sisák Imre a Klub Rádiónak elmondta, hogy Mátrakeresztesen százmilliós a kár. A településen belül megrongálódott a Kövecses-patakot átívelő híd és a főút, és a hordalék miatt ideiglenesen nem járható a Galyatetőt és Pásztót összekötő út. A hidat helyre kell állítani, a hordalék eltakarítása folyamatos. Szuhán nem alakult ki a mátrakeresztesihez hasonló veszély. Bár a csapadék mennyisége itt is igen jelentős volt, és egy-két házba befolyt a víz, nem kellett kitelepíteni senkit.