Az SZDSZ ragaszkodik az adócsökkentéshez

2005.04.20. 19:20

Az SZDSZ - Magyar Liberális Párt nem tett le azon szándékáról, hogy még ebben a kormányzati ciklusban csökkenjenek a személyi jövedelemadó kulcsai, az iparűzési adó pedig szűnjön meg - jelentette ki szerdai miskolci sajtótájékoztatóján Horn Gábor, a párt ügyvivője.

A politikus úgy vélekedett, hogy egyszerűbb lenne, ha a ciklus utolsó évében nem lenne változás, de "a kormány feladata az, hogy lakhatóbbá, élhetőbbé, jobbá tegye az országot, és nem az a feladata a kormánynak, hogy felkészüljön egy választásra".

Az SZDSZ a pénzügyminiszter-váltás kapcsán bízik abban, hogy a párt által régóta szorgalmazott és bizonyos értelemben eredményeket is hozó adócsökkentés tovább folytatódik - tette hozzá.

Horn Gábor szerint pártja "legfontosabb törekvése az elkövetkező egy évben is egy következetes adóreform végigvitele. Ennek elemei mind a 2004-es, mind pedig a 2005-ös költségvetésben már megjelentek, a személyi jövedelemadóban a két kulcsra való áttérés ilyen például, az adózók 60-70 százalékának jelentett komoly változást".

Az SZDSZ ezt szeretné folytatni, és az a határozott szándéka, hogy a 2006-os költségvetési vitában elérje azt, amit a 2002-es választási kampányban ígért, tehát a 36 és 18 százalékos személyi jövedelemadó-kulcsot - szögezte le a politikus.

KAPCSOLÓDÓ CIKK