Elkészült Molnár Gál Péter ügynöki beszervezéséről szóló könyvének kézirata. A Coming out címmel megjelenő életrajzi kötetből kiderül, hogy a színikritikus azért lépett a III/III-as csoportfőnökség kötelékébe, mert szexuális mássága miatt zsarolták.

"A könyv gyakorlatilag elkészült, 500 ezer karaktert - néhány száz oldalt - írtam, most a kiadóval közösen szerkesztjük a kötetet" - mondta a szignója alapján M.G.P.-ként emlegetett színházi szakember, aki nem kívánta megnevezni kiadóját, és arról sem tudott pontos tájékoztatást adni, mikor jelenik meg új könyve. "Megkönnyebbültem, de túlzottan azért nem voltam annyira megviselve" - mondta Molnár Gál Péter az ügynöki múltját beismerő közleménye és a könyv megírása óta eltelt időszakról. 

"Részleteket nem mondanék a beszervezésemről" - mondta az MTI-nek a kritikus. "A könyvből minden kiderül. Pontosan leírom, hogy technikailag hogyan is néz ki egy ilyen beszervezés. Engem csak rövid ideig zaklattak, hogy úgy mondjam: egy rövid játék volt. Előtte azért egy évig folyamatosan figyeltek, mondhatom, nagyon alapos munkát végeztek" - fejtette ki Molnár Gál Péter. A kritikus az MTI-nek elmondta: 1963-ban megzsarolták, ezért vállalt szerepet a III/III-as csoportfőnökség szolgálatában. "Hogy mivel? Nos, a könyv címe alighanem magáért beszél" - utalt M.G.P. arra, hogy a szexuálisan saját nemükhöz vonzódók körében a coming out "bevallást, beismerést, kinyilatkoztatást" jelent.

"Azt írták rólam, hogy nem írok több kritikát és elkerülöm a színházakat, ezzel szemben a bejelentésemkor úgy éreztem: nem helyes ilyen helyzetben elbújni" - magyarázta döntését, megemlítve  hogy továbbra is rendszeresen ír recenziókat. Igaz, nem a korábbi lapjának, a Népszabadságnak, hanem egy internetes portálnak - tette hozzá. "Ugyanúgy beszélgetek a színházakban a szakmabeliekkel, mint korábban, és, habár kaptam gyalázkodó leveleket is, a többség mellém állt. Úgy érzem, egy kicsit most jobban szeretnek - mondta a színikritikus.

Molnár Gál Péterről 2004 novemberében derült ki, hogy Luzsnyánszky Róbert néven jelentéseket írt színházi személyekről, például Latinovits Zoltánról is a III/III-as csoportfőnökség   számára.

A kritikus akkor közleményében úgy nyilatkozott, hogy "magának tartozik elszámolással". Pár nappal később Vörös T. Károly, a Népszabadság főszerkesztője kijelentette: Molnár Gál Péter többet nem írhat színi elemzést a lapnak.