Halálos áramütés egy vasúti felüljárón

2005.04.21. 7:28

Halálos áramütés ért egy fiatalembert Kaposváron egy vasúti felüljárón a csütörtökre virradó éjjel. A fiatalember valószínűleg nem öngyilkossági szándékkal mászott a veszélyes helyre, hanem a társaságában lévő lányoknak akart tetszeni.

Halálos áramütés ért egy fiatalembert Kaposváron egy vasúti felüljárón. A 24 éves gellénházi fiatalember felmászott a vasúti sínek fölött átívelő felüljárón arra a biztonsági tetőre, amely a gyalogosokat a fölötte húzódó felsővezetékektől védi. Itt érte a halálos áramütés. A fiatalember nem öngyilkossági szándékkal mászott fel a tetőre, feltehetően a társaságában lévő két lánynak akarta mutatni bátorságát - mondta Vass Ferenc, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A tragikus baleset éjszaka, nem sokkal két óra után történt, a MÁV ezt követően életveszélyessé nyilvánította a felüljárót, amelyet lezártak a gyalogos forgalom elől. Erre azért volt szükség, mert a MÁV-tól kapott tájékoztatás szerint megsérült a biztonsági tető és a felette húzódó két, több tízezer voltos felsővezeték. A kizárólag gyalogosok által használt felüljáró lezárása miatt a gyalogosok a baleset helyszínétől több száz méterre lévő közúti felüljárón juthatnak el a belvárosba a helyreállítási munkák befejezéséig.