Orvosi hiba miatt halt meg a megműtött kisfiú

2005.04.21. 18:15

Fegyelmi vizsgálatot rendelt el és rendőrségi feljelentést tett annak a kecskeméti kórháznak az igazgatója, ahol orvosi műhiba miatt meghalt szerdán egy négy éves kisfiú. A kórház igazgatója elismerte az orvosi mulasztást és beismert egy újabb műhibát is.

Orvosi mulasztás miatt halt meg az a négy éves kisfiú, akin mandulaműtétet végeztek egy Bács-Kiskun megyei kórházban. A kórház főigazgatója, Zombor Gábor csütörtökön elismerte az intézmény felelősségét és közölte azt is, hogy a kórházban a napokban egy másik orvosi műhiba is történt. A főigazgató mindkét ügyben szakmai, fegyelmi vizsgálatot rendelt el és rendőrségi feljelentést tett. "A gyermek életét sajnálatosan nem tudjuk visszaadni, de a kórház semmilyen felelősség alól nem akar kibújni és semmilyen részletet nem akarunk eltitkolni" - közölte Zombor Gábor.

A kunszentmiklósi lakhelyű kisgyereket garat- és orrmandula-műtétre vették fel a kecskeméti kórházba. A műtétet múlt szerdán végezték el, a beavatkozás után azonban a kisfiú nem ébredt fel az altatásból. A gyermeket elszállították Budapestre, ahol kis idő múlva megállapították az agyhalált. A főigazgató elmondta: a szakmai vizsgálat során kiderült, hogy a légutakba a gyermek orrmandulájának egy szövetdarabja került, ami légzési elégtelenséget, végül pedig agyhalált okozott. A gyermek szerdán halt meg, miután szülei hosszas vívódás után hozzájárultak a gép lekapcsolásához.

Zombor Gábor tájékoztatott arról is, hogy egy másik tragikus kimenetelű orvosi mulasztás is történt a megyei kórházban, amiről az elhunyt beteg boncolása után, szerdán szereztek tudomást. Erről a műhibáról viszont Zombor Gábor nem volt hajlandó beszélni, azt azonban közölte, hogy ez esetben is fegyelmi vizsgálatot indított, továbbá megtette a rendőrségi feljelentést is. Hangsúlyozta: "a kórház vezetése eltökélt abban, hogy ilyen ügyek nem maradhatnak titokban és következmények nélkül sem.

KAPCSOLÓDÓ CIKK