A Fővárosi Bíróság pénteki ítélete szerint a Népszabadság valótlanul állította, hogy adatokat töröltek ki arról a 6-os kartonról, amelyet Kondor Katalin rádióelnökről állítottak ki. Az ítélet nem jogerős.

Kondor Katalin sajtó-helyreigazítási pert nyert első fokon a Népszabadság ellen - közölte a Magyar Rádió elnökének ügyvédje pénteken. A Fővárosi Bíróság az elsőfokú, nem jogerős ítéletében megállapította: a Népszabadság 2005. február 2-i cikkében valótlanul állította, hogy "a Népszava Kondor Katalin adataival kiállított 6-os kartont jelentetett meg, amely szabályosan kitöltött dokumentum volt, mindkét oldalát bemutatták, ám a közölt dokumentumon meglehetős primitív módon valaki fehér festékkel eltüntette a 'Vári' fedőnevű társadalmi megbízott esetleges reaktiválására vonatkozó későbbi adatokat" - olvasható az ügyvéd közleményében.

A Fővárosi Bíróság ítéletében azt állapította meg: az eredeti 6-os kartonon nem tapasztalható sem fehér, sem egyéb más festékkel semmilyen adat eltüntetése, így olyan adaté sem, amely a "Vári" fedőnevű társadalmi megbízott esetleges reaktiválására vonatkozna - írja az ügyvéd.