Újra műtenek a Szent Imre kórházban, ahol a hét elején történt csőtörés miatt több mint 100 tervezett műtét maradt el. A kórházban rendkívüli műszakokat szerveztek, így igyekeznek mielőbb pótolni a lemaradást.

A budapesti Szent Imre kórházban szombaton 27 műtétet végeztek azt követően, hogy a hét elején történt csőtörés miatt több mint száz tervezett műtét maradt el - közölte a kórház főigazgató-helyettese az MTI-vel vasárnap. A tervezett 32 műtétből 25-öt végeztünk el szombaton, mivel csak ennyi beteg jelent meg, ezen túl két akut műtétünk is volt - mondta el Varga Piroska.

A kórházban a hét elején történt csőtörés következtében elmaradt műtétek miatt rendkívüli műszakokat szerveztek, így igyekeznek mielőbb pótolni a lemaradást. A fővárosi tiszti főorvos pénteken engedélyezte, hogy a kórházban megkezdjék a műtéteket.

A főigazgató-helyettes tájékoztatása szerint vasárnapra csak öt nagyműtétet terveztek. Hozzátette: azért nem vállaltak többet, mert a kórház ezen a napon felvételes, azaz egész Budapest területéről fogadja az akut hasi sebészeti betegeket, és nem tudható előre, hány páciensük lesz.

Beszámolt arról is, hogy a jövő héten is nyújtott műszakban, akár estig is operálnak, és a jövő hét végén is készen állnak az orvosok, műtősök, hogy dolgozzanak.