Holtan találták meg az eltűnt szellemi fogyatékos fiút

2005.04.25. 11:46

Megtalálták annak a szellemi fogyatékos fiúnak a holttestét, aki még február közepén tűnt el nagymamájával együtt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Méra térségében. A középkorú nő holttestét már korábban megtalálták.

Kutyáját sétáltató férfi bukkant rá Gibárd közelében a Hernád partján annak a fiúnak a holttestére, aki február 17-én, 52 éves néma nagymamájával tűnt el. A 21 éves szellemi fogyatékos fiú Miskolcról utazott Abaújszántóra nagymamájával, de oda soha nem érkeztek meg. A nagymama holttestét a rendőrök a kutatásba bevont speciális mentősök segítségével az eltűnés bejelentését követő néhány nap múlva kiemelték a folyóból.

A rendőrségi szóvivő emlékeztetett arra, hogy a nyomok, adatok arra utaltak, hogy a nagymama társaságában lévő unoka is balesetet szenvedett, amikor átkeltek a Hernád jegén, és az beszakadhatott alattuk. A fiú holttestét mintegy másfél kilométerre találták meg attól a helytől, ahol nagymamájára bukkantak.

Miután idegenkezűségre utaló adat nem merült fel, államigazgatási eljárás szabályai szerint vizsgálja a rendőrség a haláleset körülményeit - tette hozzá a szóvivő.