Csúszik a debreceni anatómiai ügy vizsgálati eredménye

2005.04.30. 15:22

A Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumának (DEOEC) elnöksége mégsem vasárnap, hanem az eredetileg meghirdetett időpontban, hétfőn délben tart sajtótájékoztatót az anatómiai intézetben a norvég TV2 szerint engedély nélkül történt hallgatói boncolással, illetve szervek kicsempészésével kapcsolatos vizsgálat eredményeiről.

A korábbi időpontot pénteken módosították, miszerint már vasárnap megtartják a nemzetközi visszhangot kiváltó ügy vizsgálatának részleteit feltáró sajtótájékoztatót, majd szombaton újabb módosításról, az eredeti időpont visszaállításáról tájékoztatták a távirati irodát. Fuxreiter Margit, a centrum külső kapcsolatok vezetője az időpont-változtatásokat nem indokolta a hírügynökségnek.

A távirati iroda más, magát megnevezni nem kívánó, de hiteles egyetemi forrásból úgy tudja, az orvosi kar dékánja által vezetett vizsgálóbizottság jelentése szombatra elkészült. A dokumentum megerősíti az MTI-nek azt a korábbi információját, miszerint az anatómiai intézetben a holttestek leltározása során semmilyen hiányt nem tártak fel, szervek sem hiányoztak. Ez pedig azt jelentheti, hogy vagy minden korábban elvitt szervet visszajuttattak az intézetbe a hallgatók, vagy a norvég TV2 által készített filmben bemutatott emberi szervek nem az anatómiai intézetből származtak.

KAPCSOLÓDÓ CIKK