150 ezren voltak az Európa Sétányon

2005.05.01. 19:16
Több mint 150 ezren látogattak el vasárnap délutánig az "Európa Sétányra", a Magyarország uniós csatlakozásának első évfordulója alkalmából rendezett fővárosi programhelyszínre. A Hősök tere és a Kodály körönd között már második alkalommal nyitották meg az egynapos rendezvényt, ahol európai illattár mellett zenélő óriás padok és koncertek várják a látogatókat este tíz óráig.

 

Több mint 150 ezren látogattak el vasárnap délutánig az "Európa Sétányra", a Magyarország uniós csatlakozásának első évfordulója alkalmából rendezett fővárosi programhelyszínre - közölte a Hungarofest ügyvezető igazgatója az MTI-vel. Bence Ottó elmondta: a Hősök tere és a Kodály körönd között már második alkalommal nyitották meg az egynapos rendezvényt, ahol európai illattár mellett zenélő óriás padok és koncertek várják a látogatókat este tíz óráig.
   
A programokra délután 4 óráig több mint 150 ezren látogattak el, ami jóval meghaladja a tavalyi létszámot. Az igazgató elmondta, hogy az európai illattár olyan művészi installáció, amely az unió 25 tagállamának szakértők által válogatott jellemző aromáit mutatja be. Példaként említette, hogy az illattárban Magyarországot a rozmaring, Szlovákiát a boróka, Hollandiát a fahéj aromája jellemzi.
   
A sétányon elhelyezett 25 óriás zenélő pad, mindegyike külsejében is egy-egy uniós tagállamot szimbolizál, ugyanakkor egy lejátszó segítségével az adott országra jellemző muzsikát "játszik" - közölte. Bence Ottó kiemelte, hogy a rendezvény esti attrakciója egy tűzzsonglőrökből álló lengyel utcaszínház lesz, illetve a  színpadon DJ Palotai remixeire Herczkó Ágnes és Kalyaba énekel majd népdalokat.

KAPCSOLÓDÓ CIKK