Karambolozott a csornai rendőrkapitány

2005.05.01. 12:25

Szolgálati gépkocsijával karambolozott a csornai rendőrség vezetője szombat hajnalban. A baleset körülményeinek vizsgálata során felmerült a gyanúja annak, hogy a rendőrkapitány ittas volt. A vérvétel eredményét hétfőre várják.

Az ittasság gyanúja is felmerült azzal a balesettel összefüggésben, amelyet a csornai rendőrkapitány okozott szombatra virradóra, a Győr- Moson- Sopron megyei Farád községben. Erről a Győr-Moson-Sopron megyei Szabadfi Árpád dandártábornok számolt be.

A csornai rendőrség vezetője szolgálati gépkocsijával felszaladt a járdára, átsodródott az út túlsó oldalára és az út menti árkon keresztül nekicsapódott egy ház kerítésének. A rendőrkapitány nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, a kocsiban és a kerítésben jelentős károk keletkeztek.

Ha  a kétszeres vérvétel eredménye az ittasság gyanúját megerősíti, a csornai kapitánynak a  jogi következményekkel számolnia kell - mondta vasárnap Szabadfi Árpád. A dandártábornok közölte: "Ez esetben a szükséges lépéseket megteszem, vezetői beosztásából felmentem." A vérvételi eredmény hétfőre várható.

KAPCSOLÓDÓ CIKK