Lemondott az MDF elnökhelyettese

2005.05.10. 11:20

Egyéb elfoglaltságaira hivatkozva kedden lemondott az MDF elnökhelyettesi posztjáról Gémesi György. A politikus közleményében azt írja: a jövőben több időt kíván városára, Gödöllőre és országgyűlési választókerületére fordítani.

Gémesi György kedden lemondott az MDF elnökhelyettesi posztjáról. A kisebbik ellenzéki párt vezető politikusa az elmúlt időszakban megszaporodott, más irányú elfoglaltságaival indokolta döntését. Közleménye szerint lépéséről kedden tájékoztatta Dávid Ibolyát, az MDF elnökét.

"A mai napon, megköszönve a bizalmat és az együttműködést, tájékoztattam dr. Dávid Ibolyát a Magyar Demokrata Fórum elnökét, hogy az általa javasolt és támogatott feladatomról, az MDF elnök-helyettesi posztjáról lemondok" - írta.

Gémesi még több figyelmet kíván fordítani városára, Gödöllőre és országgyűlési választókörzetére. "Természetesen a Magyar Demokrata Fórum elnökségi tagjaként továbbra is mindent megteszek azért, hogy az MDF a 2006-os parlamenti választásokon sikeresen szerepeljen" - fogalmazott.

Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője elmondta: sajnálattal értesült a lemondásról. Mint mondta, bízik abban, hogy miután Gémesi György elnökségi tag maradt, továbbra is részt fog venni a párt vezető testületének munkájában, és együtt készülnek majd a 2006-os választásokra. Arra kérdésre, van-e politikai nézetkülönbség a döntés hátterében, Herényi Károly úgy válaszolt: a képviselő "akkor nem maradt volna az elnökség tagja". Közölte: Gémesi György utódlásának kérdése még nem került szóba.

KAPCSOLÓDÓ CIKK