A tagság véleményét kérik ki a fuvarozói érdekképviseletek

2005.05.17. 20:42

A NiT Hungary és a FUVOSZ a tagságához fordul, és véleménynyilvánításra kéri őket a Gazdasági és Közlekedési Minisztériummal a fuvarozók terheinek lehetséges csökkentéséről folytatott tárgyalások eddigi eredményeiről. Az így kapott információk és vélemények alapján fognak dönteni a törvényes keretek között megvalósítható lépésekről.

A két fuvarozói szervezet kedden közleményben tájékoztatott Szanyi Tibor, a GKM politikai államtitkára és a négy meghatározó közúti közlekedési szolgáltató vállalkozásokat képviselő szervezetet találkozójáról. Ebben ismertetik: az államtitkár a találkozón felhívta a figyelmüket, hogy az üzemanyagár a héten csökkenni fog, ami ugyan nem kormányzati lépés, de mivel a környező európai uniós országokban nem csökkent a gázolaj ára, ez most javítja a versenyhelyzetet. Mivel a szaktárcánál az üzemanyagtól független megoldásokat keresnek, az államtitkár türelmet kért az érdekképviseletektől - ismerteti a fuvarozók közleménye.

A FUVOSZ és a NiT Hungary közölte: tanulmányozni fogják a fuvarozók versenyhelyzetét javítani kívánó kormányzati kezdeményezést, amelynek hivatalos átadására ígéretet kaptak. Ennek alapján megvizsgálják a javaslatok vállalkozásokra gyakorolható hatását, illetve azt, hogy valóban megvalósíthatók-e, továbbá, hogy milyen vállalkozói kört érintenének. Az érdekképviseleti szervezetek rámutatnak: tekintettel arra, hogy ezek még csak kidolgozás alatt álló ötletek, ezért az érdemi anyagokra továbbra is várnak. Az érdekképviseletek az "ötleteken" túl további javaslatokat fognak ismételten eljuttatni a tárgyaló partner kormányzati képviselőnek.

A közlemény kitér arra: a találkozón valamennyi érdekképviselet egyetértett abban, hogy a korábbi közlemények, amely az érdekképviseletektől származtak, nem szóltak blokádról és ilyet a szervezetek nem is terveznek.