A viharos időjárás miatt a dél-balatoni vasútvonalon egyelőre nem járnak a vonatok. A szél fákat csavart ki és döntött a sínekre.

A viharos erejű szél fákat döntött a sínekre a Balatonaliga-Zamárdi közötti szakaszon. Fonyód-Balatonszentgyörgy és Keszthely között - ugyancsak az időjárás miatt - nincs áram a vasúti felsővezeték-rendszerben - olvasható Kavalecz Imre MÁV-szóvivő közleményében. A szóvivő közlése szerint este vonatpótló autóbuszokat állítanak be.

Heizler György Somogy megyei katasztrófavédelmi igazgató elmondása szerint hat fa dőlt ki a Balaton-parton, a vasúti sínek mentén Somogy megyében, ebből kettő a felsővezetékekre. A Zamárdinál kidőlt fát már feldarabolták a siófoki tűzoltók, ezt követően a Sóstónál lévő másikhoz vonulnak - közölte az igazgató. Hozzátette: jelentős mennyiségű csapadék hullott a Balaton partján, és a felázott talajból kifordultak a fák.

Heizler György nem tudta megmondani, hogy mikor indulhat újra a vasúti közlekedés az adott szakaszon, de közölte, mindent megtesznek, hogy mielőbb felszabadítsák a vasúti pályát.