Gyapotbálák közé rejtette utasait a szlovák kamionos

2005.05.19. 11:23

Tizenöt embert próbált kicsempészni az országból egy szlovák kamionsofőr. A moldáv, ukrán és pakisztáni menekültek a kamionban szállított gyapotbálák között bújtak el.

Tizenöt határsértőt akart kicsempészni az országból kamionjában egy szlovák sofőr a magyar-szlovén határon, Rédicsnél. A határőrök még szerdán öt ukrán nőt és egy férfit, öt moldáviai nőt és négy pakisztáni férfit találtak a gyapotbálákat szállító szlovák kamion rakterének belsejében kiépített szűk rejtekhelyen. A moldáviaiak és az ukránok érvényes okmányokkal léptek Magyarországra, míg a pakisztániak illegálisan jutottak el az országba. Mindannyian Olaszországba mentek volna Szlovénián keresztül.
   
Az eddigi vizsgálat szerint az ukránok személyenként 2000 eurót, a moldáviaiak 1500-2000 eurót fizettek kijuttatásukért. A pakisztániak még hazájukban előre fizettek 2000 eurót az embercsempésznek, és a sikeres Olaszországba jutáskor újabb 2000 eurót fizettek volna.

A szlovák gépkocsivezetővel szemben embercsempészet megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. Az elfogott és őrizetbe vett személyek meghallgatása tart.