Emberölés előkészületével gyanúsítják Tasnádit

2005.05.20. 12:05

Kétrendbeli, felbujtóként elkövetett emberölés előkészületével gyanúsította meg a rendőrség Tasnádi Pétert. A rendőrség áprilisban jelentős kárt okozó sikkasztással, zsarolással és közveszéllyel fenyegetéssel is meggyanúsította a vállalkozót.

Horváczy Emese, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNYI) szóvivője megerősítette a Magyar Nemzet információját, miszerint kétrendbeli, felbujtóként elkövetett emberölés előkészületével gyanúsították meg Tasnádi Péter vállalkozót. Az ügy részleteiről azonban többet nem akart elmondani.

 

A Magyar Nemzet pénteken arról számolt be, hogy az NNYI gyanúsítása szerint "az előzetes letartóztatásban lévő vállalkozó több alkalommal, több embernek volt felesége és partnere megölésére, illetve annak megszervezésére adott megbízást". A rendőrség először Labancz Ferencet, a Budapesti Rendőr-főkapitányság akcióosztályának egykori tisztjét gyanúsította meg azzal, hogy 2001-ben másfél millió forintot vett át Tasnádi Pétertől azért, hogy megölje a vállalkozó feleségét. A megbízás nem teljesült, de a pénzt Tasnádi Péter nem kapta vissza. Később kiderült az is, hogy Tasnádi nemcsak négy éve, hanem tavaly is hasonló terveket szőtt - tette hozzá a napilap.

 

Tasnádi Pétert tavaly október 6-án vették őrizetbe, majd felbujtóként elkövetett közveszélyokozással gyanúsították meg egy volt rendőrtiszt terepjárójának felgyújtása ügyében indított eljárásban.

Az NNYI 2004 októbere óta folytat eljárást Tasnádi Péterrel szemben csoportosan elkövetett garázdaság, súlyos testi sértés, rongálás és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt, amelyek egy részében tettesként, másik részében felbujtóként szerepel. A rendőrség áprilisban jelentős kárt okozó sikkasztással, zsarolással és közveszéllyel fenyegetéssel is meggyanúsította Tasnádi Pétert. A gyanúsított fogva tartását július 8-ig meghosszabbította a bíróság.

KAPCSOLÓDÓ CIKK