Együtt perelik az ÉS koronatanúját és a férjét

2005.05.24. 14:13

Színlelt szerződés gyanúja miatt indul per az Élet és Irodalom koronatanúja, Mayer Aranka és volt férje ellen. A volt házastársak már hosszú ideje vagyonmegosztási perben állnak egymással.

Színlelt szerződés gyanúja miatt indított pert a Fővárosi Főügyészség Szász I. Attila ügyvéd, illetve a vele vagyonmegosztási perben álló volt felesége, Mayer Aranka ellen - erősítette meg egy lap értesülését a Fővárosi Főügyészség.

Mayer Aranka az utóbbi hetekben vált közismertté, mert ő volt az Élet és Irodalom koronatanúja a "Tokaji borcsaták" című cikksorozat kapcsán az újság ellen indított perben. Szász I. Attila és volt felesége, Mayer Aranka neve Benkő Péter színművész és egykori élettársa, Magyar Ildikó pere kapcsán merült fel. Az áfacsalási ügy egyik mellékszála, hogy "Szász I. Attila és felesége, Szászné Mayer Aranka megvette az egykori Benkő-villa egyik lakását, amely így kettejük nevére került" - áll a Népszabadság keddi cikkében.

Az áfacsalásért letöltendő börtönbüntetésre ítélt Magyar Ildikó nevében kirendelt ügygondnok azonban színlelt szerződés gyanúja miatt nyújtott be keresetet, hogy polgári peres eljárásban az adásvételre vonatkozó szerződést érvénytelenítsék - mondta el Dobos Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője kedden.

A lap értesülése szerint a hétfőn kezdődött tárgyaláson nem jelent meg Szász I. Attila és Magyar Ildikó sem. Utóbbi ellen elfogatóparancsot adtak ki, mert nem vonult be a börtönbe, hogy letöltse büntetését. A szóvivő közlése szerint a színlelt szerződés gyanúja miatt indított per következő tárgyalása október 19-én lesz.

KAPCSOLÓDÓ CIKK