Megsértette a miniszterelnök jó hírnevét Szijjártó Péter fideszes képviselő egy tavaly januári sajtótájékoztatóján tett kijelentéseivel a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítélete szerint. Az ellenzéki politikus azt mondta az akkor még sportminiszter Gyurcsányról, hogy kapcsolatait kihasználva állami megbízásokhoz segített egy korábban az érdekeltségi körébe tartozó céget.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök jogerősen is pert nyert Szijjártó Péter fideszes képviselő ellen, a Fővárosi Ítélőtábla ugyanis helybenhagyta és jogerőre emelte a Fővárosi Bíróság februárban kihirdetett első fokú határozatát. A februári ítélet szerint a fideszes országgyűlési képviselő egy tavaly januári sajtótájékoztatóján tett kijelentéseivel megsértette a miniszterelnök, akkori sportminiszter jó hírnevének védelméhez fűződő jogait.

A vitatott sajtótájékoztatón a fideszes politikus arról beszélt, hogy nem csökken Gyurcsány Ferenc egykori érdekeltségi körébe tartozó cégek étvágya, s hogy a Perfekt Rt. állami megrendeléseket kapott 2003-ban. Majd azzal összegezte mondanivalóját: a Fidesz mindent meg fog tenni, hogy beszámoljon a Gyurcsány Ferenchez hasonló "üvegzsebesek" akcióiról.

Az ítélet szerint Szijjártó Péter 2004. január 28-án tartott sajtótájékoztatóján azokat a valós tényeket, hogy Gyurcsány Ferenc az Altus Rt.-n keresztül 2002 júniusáig érdekeltnek volt tekinthető a Perfekt Rt.-ben, illetve, hogy ez utóbbi cég 2003-ban több állami megrendelést is elnyert, olyan hamis színben tüntette fel, mintha a megrendelések elnyerése és a felperes közmegbízatása között összefüggés állna fenn.

Az elsőfokú ítélet szóbeli indoklása szerint Szijjártó Péter nem tudott magyarázatot adni arra, hogy ha tisztában volt az érdekeltségek megszűnésével, akkor miért kötötte azokat mégis Gyurcsány Ferenc személyéhez.