Liftet építenek a nyári metrófelújításon

2005.05.27. 15:02

Június 11-én kezdődik és augusztus 19-ig tart a 2-es metró felújítása. Idén a Keleti pályaudvarnál, az Astoriánál és a Batthyány téren lévő állomásokat újítják fel. Újdonság, hogy megkezdik az állomásokon a liftek építését is.

A tavalyihoz hasonlóan idén is 10 hétig, június 11-től augusztus 19-ig tartanak majd a 2-es metró felújítási munkálatai - közölte pénteki sajtótájékoztatóján Demszky Gábor. A főpolgármester elmondta, hogy idén a Keleti pályaudvarnál, az Astoriánál és a Batthyány téren lévő állomásokat korszerűsítik. Folytatódik a Deák tér és a Stadionok állomás közti pályaszakasz átépítése is, ezúttal az Örs vezér tér felé vezető oldalon. A 2007-ig tartó közel 50 milliárd forintos 2-es metró felújításra idén 7,6 milliárdot költenek.

Új eleme lesz a metrófelújításnak, hogy megkezdik az állomásokon a liftek építését, amelyeket várhatóan jövő év végén vehetnek birtokba az utasok. A forgalom-korlátozásokkal járó metrófelújítás ideje alatt, csúcsidőben 40 új, légkondicionált csuklós busz közlekedik majd a Deák tér és a Stadionok között.

KAPCSOLÓDÓ CIKK