Gyanúsítottként hallgatták ki a brókerügyben Kodela Lászlót, a Miniszterelnöki Hivatal korábbi helyettes államtitkárát. Az ügyészség azt mondja, Kodela ötmillió forintot vett át Kulcsár Attilától azt ígérve, hogy elintézi a rendőrségen, hogy ne induljon nyomozás a brókerügyben - adta hírül az egyik kereskedelmi televízió hétfőn.

A TV2 Tények című műsorában elhangzott: az még nem világos az ügyészség szerint, hogy Kodela valóban közbenjárt-e Kulcsár Attila érdekében, vagy becsapta. A volt helyettes államtitkár elvben akár 12 év fegyházat is kaphat. A hírműsorban elhangzott: Kodela Lászlót tanúként a Kulcsár-ügyhöz kapcsolódó, Bácskai János ellen folyó perben hallgatták meg, akkor Kodela László részletesen beszélt arról, hogy a brókerügy kirobbanása előtt találkozott Kulcsár Attilával. Állítása szerint Kulcsár Attila azt kérdezte tőle, milyen esélyt lát arra, hogy "magas kapcsolatai elintézik neki ezt az ügyet".

"Azt már Kulcsár Attila mondta az ügyészségen, hogy ő éppen Kodela Lászlót kérte meg az ügy elsimítására. A bróker azt vallotta, hogy Kodela vállalta a megbízást és néhány nap múlva jelentette is, hogy elsimította az ügyet. Kulcsár Attila szerint a közbenjárásért a helyettes államtitkár ötmillió forintot kért és kapott. Úgy tudjuk, hogy az ügyészség ellenőrizte a bankszámlákat és olyan bizonyítékokat talált, amelyek szerint Kodela további 50 millió forintot kapott Kulcsár Attilától és ez után nem fizetett adót" - hangzott el a műsorban.

Dobos Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője megerősítette a hírműsor információját, hogy a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal vesztegetést színlelve elkövetett befolyással üzérkedés bűntette, valamint adócsalás gyanúja miatt hétfőn gyanúsítottként hallgatta ki a Miniszterelnöki Hivatal volt helyettes államtitkárát. A szóvivő többet nem kívánt elmondani az ügy részleteiről.

Kodela Lászlót 2003 áprilisában mentették fel helyettes államtitkári beosztásából, pályafutását a Magyar Hivatalos Közlönykiadó elnök-vezérigazgatójaként folytatta.