A kecskeméti maffiapernek nevezett ügy tárgyalásán az egyik tanú azt mondta, hogy a vád első számú gyanúsítottja adott utasítást Boros Tamás meggyilkolására. Borost 1998-ban az Aranykéz utcában robbantották fel, rajta kívül három ember halt meg a budapesti merényletben. A per védett tanúi arra panaszkodtak, hogy veszélyben érzik magukat.

Kedden egy szerb védett tanú vallomásával folyatódott az úgynevezett kecskeméti maffiaper tárgyalása. A tanú azt állította, hogy a per első számú gyanúsítottja, R. László gyilkoltatta meg Boros Tamást. Borost 1998. júliusában Budapest belvárosában, az Aranykéz utcában robbantották fel autójában. A merényletben további három ember is életét vesztette.

A gyilkosságról részleteket a tanú nem árult el, csupán annyit mondott, hogy R. maga beszélt neki arról, hogy ő rendelte meg a gyilkosságot. A rendőrségnek a mai napig nem sikerült kiderítenie, hogy ki állt a hét évvel ezelőtti robbantásos merénylet mögött. A tanú állítását hitelesítheti, hogy eddigi vallomásai megerősítették a vádiratban szereplő állításokat, bár az időpontokat illetően néhányszor tévedett.

A kecskeméti maffiaperben R. László és tíz társa ellen emberölés előkészülete, fegyvercsempészés és lőfegyverrel való visszaélés a vád. A rendőrség több volt gyanúsítottal is vádalkut kötött. Ők most nem gyanúsítottként, hanem védett tanúkként állnak a bíróság elé.

Az ügy több védett tanúja is azt állította, hogy veszélyben vannak. A szerb tanú azt állította, hogy egy másik védett tanút - aki még nem tett vallomást - hétfőn megkíséreltek elrabolni. Elmondása szerint hétfő délután egy piros terepjáróba akarták beültetni, azzal az ürüggyel, hogy a bíróságra mennek. A tanú azonban felhívta a rendőrséget, ahol közölték vele, hogy ők nem küldtek érte senkit.

A szerb tanú maga is fenyegetve érzi magát. Mint elmondta többször is telefonon megfenyegették, hogy baja eshet Szerbiában élő családjának.