A Kecskeméten folyó maffiaper hétfői tárgyalásán az elsőrendű vádlott, R. László védője bejelentette, hogy őt és családját életveszélyesen megfenyegették. Elmondása szerint azt üzenték, hogy ne nagyon kérdezgesse a védett tanút, mert "ki lesz irtva" a családjával együtt.

R. László és tíz társa ellen emberölés előkészülete, fegyvercsempészet és lőfegyverrel visszaélés vádjával folyik a büntetőper a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon. R. László védője a hétfői tárgyaláson azt állította, hogy ügyvédi irodájában a rögzítőn fenyegető hangüzenetet találtak június 2-án. Az ismeretlen telefonáló azt üzente az ügyvédnek, hogy ne nagyon kérdezze a szerb származású védett tanút, mert "ki lesz irtva" a családjával együtt. A védő az MTI-nek elmondta: provokációnak tartja az üzenetet, amely miatt június 3-án bejelentést tett a rendőrségen.

Fodor Endre tanácsvezető bíró a védett tanú kihallgatásával és lehallgatott telefonbeszélgetések ismertetésével folytatta a bizonyítási eljárást. A szerb férfi korábban az ügy gyanúsítottja volt, de miután vállalta az együttműködést a hatóságokkal, védett tanú lett, és vallomásaival jobbára a vádat támasztotta alá.

A tárgyaláson a telefonbeszélgetések tartalma és a mobiltelefon "mozgása" alapján rekonstruálták az első, a vád szerint 2004. július 27-ei fegyverszállítást. Az eljárás jelenlegi adatai szerint egy, a perben már meghallgatott, szintén vádalkut kötött személy szállította a fegyvereket, a szerb védett tanú pedig szintén szerb társával, a hatodrendű vádlottal kísérte az illegális fegyverszállítmányt.