Égő transzformátor miatt van sötétben Békásmegyer

2005.06.10. 18:40

Több órára áram nélkül marad Budapesten a békásmegyeri lakótelep, mert péntek délután kigyulladt a körzetet ellátó transzformátor - közölte a Budapesti Elektromos Művek.

Az alállomás 17 óra után, egyelőre ismeretlen okból kapott lángra, s emiatt az egész hálózatot le kellett kapcsolni - mondta Boros Norbert kommunikációs igazgató. A tűzoltók a helyszínre érkeztek, megkezdődött az oltás. Az elektromos művek szakemberei a tűz megszüntetése után tudják megállapítani, pontosan mi történt, illetve milyen károsodás történt a villamos berendezésekben. Viszonylag kis méretű tűz is tud nagy üzemzavart okozni, most a kapcsolótérben, illetve a transzformátorban keletkeztek lángok - mondta a kommunikációs igazgató.

A békásmegyeri lakótelepet és környékét ellátó alállomásnál már folyamatosan zajlik az úgynevezett átkapcsolás, ami azt jelenti, hogy az egyes vezetékeket más irányokból próbálják ellátni árammal.

Boros Norbert azt mondta, hogy a villamosáram-ellátás remélhetőleg néhány órán belül helyreáll, addig sem a lakások, sem az intézmények nem kaphatnak áramot. A közlekedésben az áramkimaradás nem okozott fennakadást, a HÉV nem állt le.