Már harmadfokú az árvízvédelmi készültség a Hernádon

2005.06.12. 21:07
A Hernád szlovákiai vízgyűjtő területein az elmúlt napokban jelentős mennyiségű csapadék esett, a vízszint megnőtt, ezért el kellett rendelni előbb az első, majd később a másodfokú készültségi fokozatot, amelyet vasárnap reggel harmadfokúra emeltek. Az árhullám miatt az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság ötezer homokzsákot biztosít a védekezéshez az érintett önkormányzatoknak.

A Hernádon levonuló harmadfokú árvízvédelmi készültségi szintet meghaladó árhullám miatt az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság ötezer homokzsákot biztosít a védekezéshez az érintett önkormányzatoknak - közölte az igazgatóság szóvivője vasárnap az MTI-vel. Csont Csaba elmondta, hogy Hidasnémetinél 351 centiméterrel tetőzött a folyó, az alsó szakaszokon azonban tovább árad. "Gesztelynél 236 centiméteres vízállást mértünk, ez várhatóan körülbelül egy méterrel emelkedik a tetőzésig" - tette hozzá.
   
A szóvivő közölte, hogy Encs város és a nyílt árterületen, a folyó bal partján lévő települések az árvízvédelmi munkákhoz ötezer homokzsákot és ötszáz darab fáklyát kértek, amelyet az Ékövizig biztosított számukra.
   
A szóvivő szerint a Hernád szlovákiai vízgyűjtő területein az elmúlt napokban jelentős mennyiségű csapadék esett, a vízszint megnőtt, ezért kellett elrendelni szombat délután előbb az első, majd később a másodfokú készültségi fokozatot, amelyet vasárnap reggel harmadfokúra emeltek.

KAPCSOLÓDÓ CIKK