Vádjavaslat várható Szász Károly ügyében

2005.06.14. 11:17

Befejeződött a nyomozás Szász Károly volt PSZÁF-elnök ügyében. Várhatóan hamarosan vádjavaslattal küldik tovább a nyomozati anyagot az ügyészségnek. A rendőrségen csak annyit mondtak, még tart az iratismertetés.

Befejezte a nyomozást az okirat-hamisítással gyanúsított egykori PSZÁF-elnök, Szász Károly és tíz társa ügyében a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) - írja az MTI a Magyar Hírlapra hivatkozva. A lap kedden azt írta: "várhatóan rövidesen vádjavaslattal küldik tovább a nyomozati anyagot az ügyészségnek". Az NNI szóvivője az MTI-nek csak annyit mondott: jelenleg az iratismertetések zajlanak az ügyben. Horváczy Emese a nyomozás eredményéről nem kívánt felvilágosítást adni.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) egykori vezetőjét az ott 2000-2001-ben kötött megbízási szerződések miatt gyanúsította meg a NNI kétszázkilenc rendbeli felbujtóként elkövetett magánokirat-hamisítással. A nyomozás még Szász Károly 2003. július 16-i bántalmazása után nem sokkal Keller László akkori közpénzügyi államtitkár feljelentése alapján indult.

A feljelentés szerint a PSZÁF-nál megbízási szerződések alapján teljesítés nélküli kifizetések történtek a belső munkatársaknak. Szász Károly az eljárás során mindvégig tagadta a terhére rótt cselekményeket.

KAPCSOLÓDÓ CIKK