Az emelt szinten érettségiző diákok közül minden tizedik kifogást emelt az írásbelije kijavítása után. A legtöbben magyarjegyüket vitatják.

Az Oktatási Minisztérium közleménye szerint az emelt szinten érettségizők tizede emelt kifogást az írásbeli vizsga eredménye ellen. A középszintű érettségivel kapcsolatos panaszokról még nincsenek adatok, mert azokat helyben, az iskolákban javítják, az emelt szintűt viszont központilag dolgozzák fel. A legtöbben, majdnem a diákok ötöde (18,85 százalék) a magyar emelt szintű írásbeli javításával elégedetlenek. Az oktatási tárca sajtófőnöke szerint a panaszok száma nem számít soknak, az elmúlt években is körülbelül ennyien kifogásolták eredményeiket saját iskolájukban. Emelt szintű érettségit először az idén írhattak a diákok.

Átlagon felül érkeztek kifogások a biológia érettségivel kapcsolatban is (16,2 százalék), és történelemből illetve fizikából is 12 százalék feletti a panaszkodók aránya. Az angol vizsga kapcsán érkezett a legkevesebb kifogás (3 százalék).

A legtöbb észrevétel (1441) Budapestről érkezett, Szegedről 349-en éltek kifogással, és 200 fölött vannak a debreceni és veszprémi panaszosok is. A panaszok elbírásálása még tart.