Elítélték Szász Károly biciklis támadóját

2005.06.17. 13:00

Első fokon felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték azt a férfit, aki bűnsegédként vett részt Szász Károly volt PSZÁF-elnök megverésében. Azt továbbra sem tudni, hogy ki volt a társa és miért bántalmazták Szászt.

Első fokon felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték Németh Tibor Zsoltot, Szász Károly volt PSZÁF-elnök egyik megtámadóját. Az ítélet ellen a védő felmentésért, az ügyész súlyosbításért fellebbezett.

2003 nyarán két férfi támadta meg Szászt, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének akkori elnökét. Amint Szász kertjéből az autójával kihajtott, egy kerékpáros fékezett le előtte, aki balesetet színlelt. Szászt így sikerült kicsalni a kocsijából. A két férfi ezután egy bottal ütlegelte Szászt, akinek egyik kisujja eltörött, és azóta sem tudja tökéletesen mozgatni. A most elítélt férfi vezette a kerékpárt.

Az eljárás alatt nem derült ki, hogy ki volt a másik támadó, ahogy azt sem tudni, hogy miért bántalmazták Szász Károlyt. Szerinte elképzelhető, hogy a Pannonplast-ügy volt a háttérben. Éppen a támadás napján ugyanis a cég eladása kapcsán Szász hivatala olyan jelentést adott ki, amely közpénzek gyanús felhasználására is rávilágított. A Pannonplast-ügy kirobbanása vezetett Kulcsár Attila, a brókerbotrány fő gyanúsítottjának lebukásához.

A most elítélt támadót egy zalaegerszegi rablás kapcsán fogták el, majd később kiderült, hogy Szász bántalmazásában is érintett. A férfi telefonbeszélgetéseket folytatott korábban Kulcsár Attilával, azonban Szász megverése és e beszélgetések között a nyomozás nem talált összefüggést. Kulcsárt tanúként hallgatták meg az ügyben.

KAPCSOLÓDÓ CIKK