MSZP-s fellegvárat próbál bevenni Szijjártó

2005.06.19. 13:21

Szijjártó Péter fideszes országgyűlési képviselő lett a párt győri csoportjának vezetője. Győrben 1990 óta nem volt jobboldali polgármester.

Szijjártó Péter, a Fidesz országgyűlési képviselője lett a párt győri városi csoportjának elnöke. A képviselő elmondta: pénteken tartották Győrött a tisztújítást, amelyen, minden más jelölt visszalépése után, egyedüliként maradt versenyben az elnöki pozícióért, s így választották meg erre a tisztségre. "Munkámat hét alelnök fogja segíteni" - tette hozzá.

A városi elnök legfontosabb feladatának azt tartja, hogy 2006-ban a város mindkét választókerületében megnyerjék az országgyűlési  választást. Emellett változtatni szeretnék azon a helyzeten is, hogy 1990 óta nem volt jobboldali polgármestere és jobboldali városvezetése Győrnek.

"Azt gondolom, Győr városa a jelenleginél sokkal gyorsabb fejlődésre predesztinált a környezete, a benne élő emberek és az adottságai alapján, azonban a város jelenlegi vezetése elfáradt és elfásult" - tette hozzá. Mint mondta, az elkövetkező egy évben "dinamikus, fiatalos és lendületes alternatívát" kell tudniuk mutatni a "megfáradt szocialista városvezetéssel szemben".